Ortodoncija

personalizirani pristup i najsuvremenije tehnike

U Poliklinici Matković nudimo cjelovit ortodontski tretman ispravljanja nepravilnog položaja zuba i zagriza.

Što je ortodontski tretman?

Ortodoncija je stomatološka specijalnost koja se fokusira na dijagnostiku, prevenciju i liječenje nepravilnosti zuba i lica. Cilj ortodontske terapije je ispraviti nepravilan položaj zuba i čeljusti, poznat i kao malokluzija, te poboljšati pacijentov zagriz, cjelokupni izgled lica i zdravlje zuba. 

Kako se provodi terapija?

Ortodontski tretman može se provoditi korištenjem različitih vrsta aparata kao što su tradicionalni metalni aparatići, prozirni aparatići, keramički aparatići, lingvalni aparatići ili poravnači kao što je Invisalign. 

Koliko traje terapija?

Liječenje može trajati od nekoliko mjeseci do nekoliko godina, ovisno o složenosti slučaja i suradnji pacijenta. Ortodontski tretman obično se preporučuje i djeci i odraslima.

ostvarite funkcionalan i lijep osmijeh

Recite zbogom samosvijesti i prigrlite samopouzdanje koje dolazi s ravnim zubima prirodnog izgleda.

Simply smile aligner

Jeste li umorni od osjećaja samosvjesnosti zbog svojih krivih zuba? U našoj poliklinici nudimo inovativno rješenje za ispravljanje zuba, a da to nitko ne primijeti – ortodontska terapija alignerima. Simply smile aligneri su gotovo nevidljivi i izrađeni po narudžbi kako bi udobno pristajali na vaše zube. Primjenjuju nježan pritisak kako bi pomaknuli zube u željeni položaj tijekom vremena.

Najbolji dio Simply smile alignera je to što se mogu ukloniti, što znači da možete jesti i prati zube kao i obično bez ikakvih smetnji. Osim toga, udobniji su od tradicionalnih metalnih aparatića. S našom ortodontskom terapijom moći ćete postići ravan, lijep osmijeh kakav ste oduvijek željeli, a da nitko i ne primijeti da ste na tretmanu.

Naš iskusni tim doktora radit će s vama na izradi personaliziranog plana liječenja koji odgovara vašim specifičnim potrebama i ciljevima. Bilo da želite poboljšati svoj zagriz ili samo želite ravnije zube, imamo stručnost i tehnologiju za postizanje željenih rezultata.

Kako do savršenog osmijeha

Naš iskusni tim doktora radit će s vama na izradi personaliziranog plana liječenja koji odgovara vašim potrebama i ciljevima.

1. Korak

Početne konzultacije

Ortodont će procijeniti pacijentove zube i zagriz kako bi utvrdio jesu li kandidati za prozirne alignere. Ortodont će također razgovarati o pacijentovim ciljevima i mogućnostima liječenja.

Početne konzultacije
2. korak

Otisci

Pacijentu će se uzeti otisci zuba koji će se koristiti za izradu prilagođenih alignera.

Otisci
3. korak

Aligneri

Aligneri se izrađuju: otisci se koriste za izradu 3D modela pacijentovih zubi, koji se zatim koriste za izradu alignera.

Aligneri
4. korak

Montaža

Ortodont će pacijentu postaviti prvi set alignera i dati mu upute o tome kako ih nositi i njegovati.

Montaža
5. korak

Praćenje napretka

Pacijent će nositi svaki set alignera određeno vremensko razdoblje, obično dva tjedna, prije nego što bude zamijenjen sljedećim kompletom u seriji. Ortodont će pratiti napredak pacijenta tijekom cijelog tretmana.

Praćenje napretka
6. korak

Konačni rezultati

Nakon završenog tretmana pacijent će imati ravnije zube i bolji zagriz te će mu se postaviti retainer za održavanje rezultata.

Konačni rezultati

Fiksni aparatić

Fiksni aparat ili aparatić vrsta su ortodontske terapije koja se koristi za ispravljanje zuba i ispravljanje problema sa zagrizom.

Sastoje se od bravica i žica pričvršćenih za zube, koje su prilagođene za kontinuirani pritisak kako bi se zubi pomaknuli u željeni položaj.

Proces uključuje početne konzultacije, otiske, lijepljenje bravica, redovite prilagodbe i retenciju nakon tretmana. Liječenje može trajati od 12 do 24 mjeseca, ovisno o složenosti slučaja

Obratite nam se s povjerenjem

Zatražite svoj termin za konzultacije ili zahvat putem online obrasca.
Rezervirajte svoj termin

Obratite nam se s povjerenjem

Zatražite svoj termin za konzultacije ili zahvat putem online obrasca.

Rezervirajte svoj termin

kontakt informacije i korisni linkovi

Pronađite termin koji vam odgovara

Zatražite svoj termin za konzultacije ili zahvat putem našeg online obrasca. Rezervirajte svoj termin

Kontaktirajte naše ljubazno osoblje

Svoj termin možete dogovoriti i putem telefona pozivom na broj +385 1 48 12 807

Najčešća pitanja naših pacijenta

Sve što vas zanima o našim uslugama, tretmanima, radnom vremenu i slično. Pronađite svoj odgovor