Gubitak zuba česta je pojava koja se događa uslijed traume (izbijanja zuba), kvarenja, bolesti desni ili starenja. Koji god razlog bio u pitanju, gubitak zuba mora se nadomjestiti – zbog estetskih i funkcionalnih razloga.

Iako postoje brojne opcije restauracije zuba poput proteza ili mostova, pokazalo se da nijedna nije funkcionalno učinkovita niti trajna kao implantati. U velikom broju slučajeva, implantati su jedini logičan izbor kako bi se potpuno restaurirala funkcionalnost zuba i potpornih struktura.

Prije same ugradnje implantata, provjerit ćemo zdravlje Vaših zuba i desni; ukoliko postoji naznaka bolesti desni ili kvarenja, izliječit ćemo ih.

Tretman će biti isplaniran nakon rendgenskog pregleda kojim se ocjenjuje kvaliteta kosti i provjerava anatomija potporne strukture te nakon razgovora u kojem ćemo Vas detaljno upoznati s daljnjom procedurom.

  • Implantat se kirurški ugrađuje u kost. Postupak je brzo gotov i bezbolan, budući da se izvodi pod lokalnom anestezijom. Nakon ugradnje slijedi period oporavka tijekom kojeg implantat srasta s košću („oseointegracija“), što obično traje od 2 do 6 mjeseci.

  • Nakon perioda oporavka na implantat se postavlja nadogradnja, odnosno potporanj za kasniji zubni nadomjestak.

  • Mjesec do dva kasnije, nakon jačanja zubnog mesa, na implantat se postavlja nadomjestak zuba, odnosno proteza.

Postoji mnogo proizvođača implantata. Mi koristimo proizvode pionira implantologije i keramičkih implanata dr. Karl Ulrich Voltz iz Swiss dental solutions – SDS te Osstem implantološki sustav, jedan od vodećih u svijetu.