Estetska stomatolgija objedinjuje gotovo sve grane stomatolgije. Napretkom tehnologije dovedena je do estetskog i funkcionalnog savršenstva.

Zahvaljujući vrhunskoj tehnologiji, znanju našeg tima te svjetskim materijalima koje koristimo, brinemo o Vašem zdravlju i Vašem osmijehu.

Ljuskice

Ljuskice ili Veeners  su tanke keramičke navlake  koje lijepimo na prednju stranu zuba i na taj način potpuno prekrivamo nedostatke zubiju.

Keramičke ljuskice mogu efektno estetski zatvoriti razmake među zubima, produžiti i preoblikovati zube, ispraviti otkrhnute i izobličene zube te prekriti mrlje i diskoloracije.

Proces ugradnje ljuskica sastoji se od brušenja površine zuba do 0.5 mm na koju se lijepe ljuskice.

Važno je da svaki naš pacijent prilikom ugradnje ljuskica bude upoznat i sa negativnim stranama koje ljuskice nose kao što je potencijalni lom u odnosu na krunicu te veća briga prilikom odgrizanja tvrde hrane.

Izbjeljivanje

Izbjeljivanje zubi postaje sve češća usluga u stomatološkoj ordinaciji, jer su lijepi bijeli zubi jedna od važnijih estetskih odlika svake osobe.

Razlikuju se dvije osnovne grupe: Whitening i Bleaching proizvodi.

Whitening proizvodi služe u svrhu skidanja različitih pigmenata koji su se nakupili na zubima tokom života (čaj, kava, katran od cigareta, bojila iz sokova itd.)

Bleaching proizvodi nose takvo ime zbog svojstva da prirodnu boju zubi može posvijetliti za nekoliko nijansi. Napravljeni su samo za upotrebu u stomatološkoj ordinaciji i pod nadzorom zubnogliječnika ili druge stručne osobe.

Izbjeljivanje zubi je mikroinvazivni stomatološki postupak jer se odvija na molekularnoj razini. On može bitno promijeniti kvalitetu života, pružiti osnovu za sigurnost osmjeha a znamo da je siguran osmjeh osnova uspjeha koji je danas itekako svima potreban.

Ispuni

Kompozitni ispuni imaju snagu lijepljenja na zub daleko veću nego što je čvrstoća samog zuba. Zbog toga se ponekad događa da se usljed traume dio zuba odlomi, ali ispun ostaje nedirnut.

Za postavu kompozitnog ispuna nije potrebno izbrusiti i dio zdravog zuba kao kod amalgamskog ispuna, pa su kaviteti manji, a zub ostaje u cijelosti manje oštećen.

Pečatni ispuni mogu se izraditi i na mliječnim i na trajnim zubima. Izrada pečatnih ispuna je jednostavan i bezbolan postupak koji provodi stomatolog. Zubi se najprije temeljito očiste rotirajućom četkicom. Potom se na griznu plohu kratko stavlja blaga kisela otopina da se glatka površina zuba učiniti privremeno hrapavom.

Tada se nanosi materijal za pečaćenje koji zbog svoje tekuće konzistencije relativno lako prodire u sve jamice, udubine i žljebove. Materijal za pečaćenje se na kraju osvjetljava plavim svjetlom iz polimerizacijske lampe, kako bi iz tekućeg prešao u kruto stanje.